Munkavédelem

Minőségirányítás

Egy cég sikerének alapja minden esetben az általa nyújtott szolgáltatás vagy az előállított termék minősége. Éppen emiatt fontos, hogy a vállalatok tudatosan használják a minőségirányítás kelléktárát, ideértve a stratégiai tervezést, az erőforrások megfelelő kihasználását, az ellenőrzést. Még ma is sokan hiszik, hogy a minőségirányítás elsősorban a felsővezetés eszköze, pedig a szervezet minden tagjának részvételét igényli.

A jó minőségirányítás célja, hogy a vállalat képes legyen a folyamatosan változó körülmények mellett is kielégíteni az üzleti partnerek igényeit. Ehhez olyan filozófiát kell megalkotni, amely lehetővé teszi a szakadatlan fejlesztést, a folyamatok állandó javítását.

Tervezés nélkül a minőségirányítás elképzelhetetlen, de legalább ennyire fontos a megvalósulás nyomon követése, ellenőrzése, illetve a folyamatok finomhangolása. A szervezet ezek által képessé válik arra, hogy tanuljon, a megszerzett ismereteket pedig saját sikerének érdekében használja fel.

ISO 9001 – Minőségirányítási rendszer

Egy jól átgondolt rendszer segítségével a minőségirányítás lényegesen egyszerűbb lehet, a szervezet hatékonysága ezáltal könnyebben növelhető. Segítségére leszünk a rendszer kidolgozásában. Ennek keretében alapos felmérést készítünk, amely során elemezzük a nem megfelelően működő folyamatokat és javaslatot teszünk javításukra. A szervezeti struktúra kialakítása közben tisztázzuk a felelősségi és hatásköröket. A tanúsítás lezárulta után is folytatjuk munkánkat, és segítséget nyújtunk a rendszer továbbfejlesztésében.

Bővebben az ISO 9001-ről

ISO 14001 – Környezetirányítási rendszer

Egy modern, XXI. századi vállalat nem hagyhatja figyelmen kívül a környezetvédelem kérdését. A magyar és a nemzetközi előírások az elmúlt években jelentősen szigorodtak. Egyrészt eleget kell tenni a törvényi kötelezettségeinek, másrészt képesnek kell lenni a környezettudatos vásárlók igényeinek kielégítésére. Egyértelmű tehát, hogy a minőségirányítás részeként kell kezelni a környezetvédelmi szabályokat. A mindenkori megfelelőség biztosítható egy jól kidolgozott irányítási rendszer segítségével.

Bővebben az ISO 14001-ről

ISO 22000, IFS, BRC – Élelmiszeripari rendszerek

Az ISO 22000 a minőségirányítás alapjául szolgáló ISO 9001 rendszer struktúráját követi. Elismert magyar, illetve nemzetközi szabvány. A multinacionális áruházláncok leggyakrabban az anyaország szabványait használják. Az angol tulajdonban lévők főként a BRC, míg a német tulajdonúak az IFS szabványt. Ezek a cégek elvárják, hogy partnereik mindenben megfeleljenek a szabványban foglaltaknak. A két szabvány között csupán apró eltérések mutatkoznak, de mindenképpen érdemes tisztában lenni ezekkel.

Bővebben az ISO 22000-ről

ISO 27001 – Információbiztonság irányítási rendszer

Az információbiztonság kulcsfontosságú a mai cégek életében. Az adatok biztonságos kezelése, a tervezés és a menedzsment elengedhetetlen. Az elektronikus kereskedelmet folytató vagy webáruházat fenntartó cégek számára létfontosságú, hogy információikat biztonságban tudhassák. Egyrészt az adatvédelmi szabályok betartása, másrészt az ügyfelek bizalmának növelése érdekében van erre szükség. A kor kihívásainak megfelelően a minőségirányítás kitér az információk biztonságának szavatolására is.

Bővebben az ISO 27001-ről

AQAP – katonai minőségirányítási rendszerek

Ha a Magyar Honvédséggel vagy a NATO-val, illetve őket képviselő szervekkel áll kapcsolatban, mindenképpen szükséges a minőségirányítás, hiszen csak tanúsítványokkal igazolható, hogy a szervezet megfelel az előírásoknak. Ahhoz, hogy beszállítóként működhessen együtt a hon-, illetve rendvédelmi szervekkel rendelkeznie kell AQAP tanúsítvánnyal, sőt az alvállalkozóinak is át kell esniük a tanúsításon. Ennek hiányában nem kivitelezhető a hadfelszerelési anyagok szállítása, illetve bármilyen, ezekhez kapcsolódó szolgáltatás nyújtása sem.

Bővebben a katonai minőségirányítási rendszerekről

 

Konkrét, cégre szabott ajánlatért vegye fel velünk a kapcsolatot! 

AJÁNLATKÉRÉS

Ajánlatkérés Visszahívást kérek